Antoinette C.H.

Mijn naam is Antoinette C.H. Na mijn afstuderen, Juni 2012 aan de kunstacademie in Den Bosch heb ik gewerkt aan een nieuwe serie schilderijen.
Als schilder heb ik een grote liefde voor het materiaal bijenwas en olieverf. De amorfe en polymorfe eigenschap van de bijenwas maken het werk kwetsbaar en bros. Er ontstaat een huid die uitnodigt om aangeraakt te worden. Een metafoor voor kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Het werk is telkens weer opnieuw gevormd en vervormd waarbij ik streef naar een verbinding tussen het figuratieve en het abstracte om zo tot een nieuw beeld te komen. Mijn werk is niet de sublimering van de dood, maar een strijd om te kunnen leven.
De inspiratie van mijn werk komt voort uit mijn ervaring en betrokkenheid met mensen en mijn directe omgeving. Een belangrijk kenmerk in mijn werk is dramatiek, kwetsbaarheid en gevoel voor detail. Ik ben geïnteresseerd in het mysterie van het leven en de dood. Menselijkheid, tactiliteit, huid, intimiteit, broosheid, kwetsbaarheid, gelaagdheid, vergankelijkheid, kleur, emoties, stilte, sfeer en gevoeligheid zijn herkenbaar in mijn werk.