Frédéric Fortanier

In het vroege werk van Frédéric Fortanier is een duidelijke voorkeur voor het lineair schilderen waarneembaar. Gefascineerd door kleur en tekenstift, koos Frédéric voor een grafische loopbaan, voordat hij zich geheel aan de schilderkunst ging wijden.
Zijn artistieke ontwikkeling zoals die ongeveer 30 jaar geleden tot volle ontplooiing begon te komen, toont ons een inventief artiest die de grenzen van zijn technisch vernuft opzoekt. Daarbij mijdt hij het experiment niet. Verrassend, veranderend.

 

Hij ontgint geleidelijk de ruimte die hij nodig heeft voor wat hem wezenlijk boeit: het grote gebaar waarin grote dingen in het leven kristalliseren. Groot zijn z’n bloem-motieven, groot zijn zeegezichten. Maar groot ook de kleine dingen die hij voor ons waarneemt zoals in de enkele treffende afbeeldingen van menselijke figuren die wij van hem kennen.

Werken bevinden zich in diverse bedrijfs- en privé-collecties in o.a. Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

 

Frédéric heeft geëxposeerd in Nederland (Rotterdam, Amsterdam, Aalsmeer, Arnhem, Vlaardingen, Breda) maar ook in Frankrijk (Parijs, Fresselines, Luxeuil Les Bains, Bedarieux). In Belgie (Antwerpen), Italie (Florence), Duitsland (Munchen, Hamburg, Mannheim), China (Beijing), Engeland (Londen), Denemarken (Kopenhagen)

Ik ben geïnteresseerd in de werken van deze kunstenaar

Tulipes - orange - 100x100 cm - Frédéric FortanierTulipes - rouge - 80x80 cm - Frédéric Fortanier Tulipes - transparant - 80x80 cm - Frédéric Fortanier Tulipes - violet - 100x100 cm - Frédéric Fortanier