Karen van de Kerkhove

Karen van de Kerkhove

Beeldend kunstenaar Karen van de Kerkhove werd op 16 januari 1967 geboren in Vlissingen, Zeeland. Al op negenjarige leeftijd wist ze dat ze kunstenaar wilde worden. Studeerde in 1989 af met de hoogste onderscheiding aan de Kunstacademie in Brugge.

Haar passie kent velerlei vormen. Ze is actief op de gebieden schilderkunst, fotografie, design, houtbewerking, poëzie en nog veel meer. Deze veelzijdigheid is haar kracht. Ook draagt ze haar kennis graag over in creatieve workshops.

“Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Deze kan ik kwijt in de verschillende disciplines. Ik ben gedreven en doelgericht. Met volledige overgave mooie producten afleveren, dat is mijn drijfveer. Ik ben voortdurend aan het creëren en mijn creatieve brein laat ik de vrije loop. Vervolgens zoek ik het juiste medium om uit te kunnen beelden wat me op dat moment beroert.”

Karen van de Kerkhove exposeert al meer dan 30 jaar zowel op Hollandse als buitenlandse bodem. In het zuiden van Frankrijk heeft zij haar kunstenaarschap en stijl gevormd voor haar verdere carriere.

Wat typeert de huidige werken van Karen van de Kerkhove? Er zit een bepaalde wiskunde in. Vereenvoudigd in beeld maar niet in gevoel, zoals ze zelf zegt.

Momenteel zijn er vier prachtige kunstwerken, langer dan een maand, van deze kunstenares te bezichtigen in het Hilton Paris Orly Airport vanaf 18 februari 2016. Verdere collectie is te bewonderen in haar Studio en deze is alleen te bezoeken op afspraak. Het volgende project, de expositie genaamd “FRESH” via Bubble Art Project waar Karen van de Kerkhove aanwezig zal zijn met 1 werk op 19 maart 2016 in het vernieuwde Hilton in Rotterdam. Deze expo duurt 6 weken.

Voor meer informatie en het volledige overzicht van de collectie van Karen van de Kerkhove www.studioisenddesign.nl