3x Dutch art in Hilton Antwerpen.

Krysia Peka, Marjolijn van Ginkel en Hans Janszen.

22 maart – 21 april 2012

Dit voorjaar exposeert Bubble Projects met trots drie uit Nederland afkomstige kunstenaars met ieder hun eigen stijl. Hollandse landschappen worden gecombineerd met kleurige figuratie en conceptuele beelden. Begin de lente met een (gratis) bezoek aan deze prachtige expositie en laat u inspireren.

 

Krysia Peka

Kunstenares Krysia Peka (1948) uit Breda heeft al vele nationale en internationale exposities op haar naam staan sinds de afronding van de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en de Amsterdamse Academie. Van Rhode Island New York en Kaapverdië tot Ulft en Schoonhoven, overal is het werk van Peka te zien en overal oogst ze veel lof met haar prachtige schilderingen.

In het noorden van Rotterdam is Krysia’s atelier gevestigd waar zij onder andere workshops geeft. Ook organiseert zij jaarlijks een vijfdaagse schilderweek waarbij zij iedere dag praktijk lessen aanbiedt. Overigens heeft Krysia haar sporen als docent al lang en breed verdiend. Zo gaf ze onder andere les in Berlijn, Kingston en Turkije.

Krysia’s landschappen kenmerken zich door een expressieve en krachtige penseelstreek. Sfeer is tevens een belangrijk element in haar werk. Zij laat die ontstaan vanuit de behandeling van het materiaal, de verf.

http://bubbleprojects.eu/?p=3556&lang=nl

 

Marjolijn van Ginkel

Atelier De Salon, gelegen in het Drentse dorp Schoonebeek, biedt de inspiratie en ruimte die de in Haarlem geboren beeldend kunstenares Marjolijn van Ginkel nodig heeft om wonen en werken op een prettige wijze te combineren. De bezoekers van haar atelier maken op de begane grond in een sfeervolle ambiance kennis met een overzichtelijke presentatie van haar nieuwste werk.

Boven de expositieruimte bevindt zich het atelier, waar ze in alle rust werkt aan haar schilderingen. Deze mogen rekenen op veel waardering vanuit zowel binnen- als buitenland. Marjolijn ziet haar activiteiten als een ontdekkingsreis die ruimte biedt voor experimenteren in kleur en vorm. De eigenzinnige uitwerking van menselijke emoties prikkelt de fantasie en vormt een bron voor eigen interpretatie.

Er is in haar schilderingen sprake van een eigen, herkenbaar handschrift. Dit uit zich in een bijna mystiek spel van vorm en kleur, gekerfde teksten en – heel bepalend voor veel werk van Marjolijn – de altijd terugkerende mensfiguren.

http://bubbleprojects.eu/?p=3573&lang=nl

 

Hans Janszen

Kunstenaar Hans Janszen erft het tekentalent van zijn vader. Hij krijgt op zijn 12e verjaardag een veldezel en schilderskist en leert kleuren mengen van zijn achterbuurman, de Voorburgse schilder Mijndert Marijs. De eerste schilderijen zijn kopieën van wat er thuis aan de muur hangt. Door een stimulerend thuisfront en de strakke hand van tekenleraar Strauss ontwikkelt zijn talent zich. Op de Willem de Kooning Academie leert Jan Jongert hem vooral opnieuw kijken, volgt hij vormgeving bij Wladimir Flem en typografie bij Ben Aalbers. Ook leert Hans etsen in een gezamenlijk atelier in Leiden en gaat hij vrij tekenen en schilderen op de Haagse Vrije Academie. Daarnaast ontdekt hij dat naast vrije kunst ook toegepaste kunst zijn passie heeft. Nadat Hans is afgestudeerd gaat hij aan de slag als Art Director bij reclamebureau Prad, daarna heeft hij zo’n 15 jaar freelance en vervolgens als Creative Director bij diverse reclamebureaus gewerkt. Hij werd bekroond met vele nationale en internationale prijzen in o.a. Cannes, New York, ADCN. In 2009 zegt hij het reclamevak vaarwel en start  hij zijn carrière als kunstschilder.

Vrije vertaling in een concept vanuit subjectieve visuele waarneming is bijna altijd het vertrekpunt voor de vormgeving van het beeldontwerp. De diepere lading van het concept gaat schuil achter ongecompliceerde beeldtaal. Sterk terugkerend element zijn vaak de dominante contourlijnen en kadervormen. Zo blijft vormgeving een rol spelen in zijn werk als vrij kunstenaar.

http://bubbleprojects.eu/?p=613&lang=nl

 

Locatie

Hilton Antwerpen hotel

Groenplaats 32

B-2000 Antwerpen

België

 

Bubble Projects
Deze bijzondere tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door Bubble Projects. Organisator van internationale tentoonstellingen waar hedendaagse kunst, kunstenaars en kopers op unieke wijze samenkomen.

 

Mocht u nog vragen hebben en benieuwd zijn naar onze diensten neem dan contact met ons op!
We zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: info@bubbleprojects.eu
Op onze website vind u het complete aanbod: www.bubbleprojects.eu