Annemiek de Nijs

Annemiek is bijna met een penseel in de handen geboren! Het overdragen van kennis doet ze al tientallen jaren en vooral haar enthousiasme en liefde voor haar vak, werkt voor iedereen erg aanstekelijk. Ze is trots op haar atelier zonder bla-bla, omdat voor iedere schilder, beginner of (ver)gevorderde , een plekje in haar atelier is. Er kan veel bij Annemiek die een engelengeduld heeft, maar de blije gezichten die ze na afloop van een dag of avond ziet vertrekken is voor haar toch écht dat toefje slagroom.

Haar eigen schilderijen stralen een krachtige en kleurrijke vrolijkheid uit; beelden en herinneringen van emoties van toen en nu vermengt zij met de werkelijkheid. Door het opbrengen van verf, plakken, schuren, borstelen, branden, poetsen en vegen ontstaat er een nieuwe emotie. De toeschouwer wordt uitgenodigd met eigen fantasie te kijken en te genieten.

Annemiek de Nijs, geboren in Hilversum (1955) en woonachtig in Almere
Via diverse cursussen grafische kunst en de opleiding aan het SKE studeerde ze af in 1997
Ze volgde schilderlessen en master classes in realistisch schilderen bij Amerikaanse, Engelse en Australische kunstschilders en heeft diverse schilderseminars in buitenland gevolgd.
Sinds zes jaar is zij werkzaam als beeldend kunstenaar.

Exposities
Meerdere Kunstmanifestaties Lelystad, Zeist
Kunstmanifestatie Lelystad, 1e prijswinnaar beeldende kunst in 2000
Meerdere jaren deelname aan de Salon de Beauté in St. Omer in Frankrijk waar haar beelden nogal wat beroering bracht. Deelnemer regionale kunstdagen, expositie hotel in Amsterdam

Diverse opdrachten particulieren en bedrijven, Abott Pharma in Hoofddorp, Pfizer Amsterdam, NCCW. Lid van de NABK

Klik hier voor Annemiek’s concept voor Kunst op Windmolens. (pdf met concept opent in nieuw venster)