Babette Treumann

Babette Treumann

Babette Treumann combineert haar manier van schilderen met textiel. De schilderijen getuigen van een aandachtige waarneming en nauwkeurige analyse die gebaseerd is op verwondering over visuele effecten.

Wat deze werken uniek maakt in het kunstlandschap, is het gebruik van geavanceerde digitale technieken.

Kleur blijft weliswaar het leidend principe, maar de interactie van kleuren en de ruimtelijke suggestie die het gevolg is, zijn vrijer, meer genuanceerd.

Die steeds vrijere structuren destilleert zij door in te zoomen op een schilderij en deze bijvoorbeeld een nieuw gekozen kleurstelling te geven.

Vooral de relatie met architectuur boeit haar, en de wandtapijten die zij ontwerpt zijn overtuigend, getuige de vele opdrachten die zij kreeg.

Sinds Babette haar textiele werken vervaardigt, is een opmerkelijke ontwikkeling waar te nemen. De abstract geometrische, architectonische ordening met ruimtelijke effecten voor en achter elkaar die aanvankelijk nog domineerde, is langzamerhand vervangen door een lichter palet, een vrijere compositie. Dit uit zich ook in haar schilderijen.

Babette Treumann gaat haar eigen weg door te kiezen voor ongebruikelijke combinaties en technieken die haar tot onvoorziene uitkomsten leiden.