Ckwadraat

Ckwadraat

Op afstand en met beperkte tijd, los van elkaar, als reizigers die een tijdje samen ergens verblijven, ervaringen uitwisselen, een gezamenlijke herinnering creëren. Telkens weer ondernemen Caroline Penris en Caroline Diepstraten, samen ckwadraat, de zoektocht naar de verbinding van ruimte, tijd, geschiedenis en betekenis. Vanuit hun verschillende invalshoeken (fotografie en sculptuur) verbinden zij ideeën tot een geheel: een beeld of een installatie. Ontmoeten, samenwerken, vertrekken en dan weer samenwerken: zo kruisen hun levens elkaar al 29 jaar en zo gaan ze ook te werk.

Caroline Diepstraten sleept de buitenwereld mee naar haar binnenwereld en begint in haar atelier een innerlijke reis. Ze knipt door, ontrafelt, gaat letterlijk  tot op het bot. Ze zoekt de ruimte in de dingen en laat de tijd stollen in cement. Ze creëert beweging door middel van gekleurde draden en touwen die met het cement worden verbonden.

Caroline Penris fotografeert het geheugen van voorwerpen en ruimtes. Ze is gefascineerd door de verhalende schoonheid van dingen die afgebladderd, verkleurd, gescheurd en gebroken zijn. Met haar camera struint ze in een oude VW bus door Europa op zoek naar verlaten fabrieken, ziekenhuizen, kassen, vliegvelden en andere vreemde oorden.

Klik hier voor Ckwadraat’s concept voor Kunst op Windmolens. (pdf met concept opent in nieuw venster)