Deense Cobra en Expressionisme in Hilton Schiphol.

PERSBERICHT

Deense Cobra en Expressionisme in Hilton Schiphol.

Bubble Projects presenteert Ingrid van Leeuwen en Mette Siedentopf.

Tot 12 februari 2012

Utrecht, 1 februari 2012 – Na geëxposeerd te hebben op andere toplocaties als Hilton Den Haag en Kopenhagen is de Deense kunstenares Mette Siedentopf nu ook, samen met Nederlands schildertalent Ingrid van Leeuwen, te zien in Hilton Schiphol. Toegang is gratis en deze prachtige schilderijen zijn ook nog eens te koop. Bent u op doorreis of heeft u een afspraak op Schiphol, dit is een mooie kans om van de gelegenheid gebruik te maken een kijkje te nemen. Maar uiteraard is iedereen welkom!

Ingrid van Leeuwen
De Nederlandse kunstenares Ingrid van Leeuwen studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat zij dit als inspiratiebron gebruikt voor haar werk komt naar voren in de titels van schilderijen als Olympische Spelen BeijingOerknal, IJstijd, Riddertijd, en Verzuiling. Daarnaast heeft de natuur, in al haar verschijningsvormen, een bepalende invloed op haar denken en schilderen gehad, hetgeen te zien is bij schilderijen als Feniks, Waterval en Noordzee. Schilderen is een dynamisch creatief proces, waarin ze haar eigen gemengde technieken op schildersdoek ontwikkelt. Dikke lagen acrylverf en bijna transparante lagen wisselen elkaar op hetzelfde doek harmonieus af! Ze schildert in een unieke, krachtige, kleurrijke “Staccato-Stijl”, die gekenmerkt wordt door zeggingskracht in acryl met zowel abstracte als figuratieve elementen. De heldere kleuren geven de ervaring van verschillende emoties in kracht en verschijningsvorm weer. Aangezien schilderen bijna een levensvoorwaarde voor haar geworden is, wijdt ze zich in toenemende mate aan de kunst. Momenteel houdt ze zich ook bezig met edelsmeden, wat resulteert in ongebruikelijke kleine geschenken, die ook weer door het verleden geïnspireerd zijn. De -merendeels- grote schilderijen van Ingrid zijn in het bezit van zowel galeries als bedrijven en maken deel uit van privécollecties in Nederland.
http://bubbleprojects.eu/?p=1980

 

Mette Siedentopf
Deens kunstenares Mette Siedentopf werd in 2008 benoemd tot Kunstenaar van het jaar; Denemarken 2008. Het is duidelijk aan haar werk te zien dat zij haar hele leven wijdt aan kunst. Ze heeft zich al vroeg ontwikkeld tot een buitengewoon kunstenares en heeft de laatste jaren regelmatig geëxposeerd en een trouwe klantenkring opgebouwd.
De manier waarop Mette zichzelf uit in haar werk is over de laatste jaren drastisch veranderd. Van delicate aquarel studies tot abstracte landschappen en portretten. Haar doel is het verspreiden van geluk en plezier met haar schilderijen. Het zijn verhalen uit het dagelijks leven met gekke, grappige en lelijke figuren als hoofdpersonen. Ze voelt zich geïnspireerd door de manier waarop kinderen het menselijk lichaam afbeelden. Kleur speelt daarnaast ook een belangrijke rol in haar werk. Ze onderzoekt de wereld van kleur en jaagt op de perfecte kleurschakeringen. Maar humor kan gezien worden als een van de belangrijkste elementen van haar werk. Zoals Mette zelf zegt: “Ik voel me opgelucht wanneer iemand hoor lacht om herkenbare situaties in mijn schilderijen”. 
http://bubbleprojects.eu/?p=1908

adres:
Hilton Amsterdam Airport hotel
Schiphol Boulevard 701
1118 BN, Schiphol

Bubble Projects
Deze bijzondere kunst ontmoeting wordt mogelijk gemaakt door Bubble Projects. Organisator van internationale tentoonstellingen waar hedendaagse kunst, kunstenaars en kopers op unieke wijze samenkomen.

Mocht u nog vragen hebben en benieuwd zijn naar onze diensten neem dan contact met ons op!

We zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: info@bubbleprojects.eu

Op onze website vind u het complete aanbod: www.bubbleprojects.eu

———————————————————————————————————————-

Achtergrond informatie over de tentoonstelling en Bubble Projects is te verkrijgen via de website www.bubbleprojects.eu

Mocht u meer vragen hebben kunt u contact met ons opnemen via email of telefoon:

 

Anne de Vries
Art Director
06-26246665
info@bubbleprojects.eu