Drie stijlen samengebundeld in Hilton Antwerpen.

PERSBERICHT

Drie stijlen samengebundeld in Hilton Antwerpen.

Bubble Projects presenteert Olga Gouskova, Rienk van Houten en Ton Laeven.

Tot 24 februari 2012

Utrecht, 1 februari 2012 – Tot 24 februari is in Hilton Antwerpen een expositie te bewonderen van drie kunstenaars die zeer uiteenlopen in stijl maar één ding overeenkomen: talent. Bubble Projects raad u aan de kunstwerken te gaan bekijken en u te laten verrassen. De toegang is gratis en de schilderijen zijn te koop. Een uitstekende gelegenheid om 2012 met hernieuwde inzichten en wellicht een fijne toevoeging aan uw interieur of kunstcollectie, te beginnen.

Olga Gouskova
Grafisch gestileerde schilderijen van Olga Gouskova hebben verborgen verhaal waarin vrouw en schoonheid als belangrijkste onderwerp optreden. Al haar vrouwen – sensueel, melancholisch en mysterieus – hebben een fysieke intensiteit, een subtiele vorm, silhouet en omvang, waardoor je geneigd wordt ze te strelen. Deze vrouwelijk figuren strelen in feite zichzelf, alsof ze de kostbaarheid van het vrouwelijke lichaam – de eeuwige bron van leven en liefde – willen benadrukken. Ze drukken vrijheid uit, emotie en passie. Door de afwezigheid van een tijdelijke context volgen ze elkaar op en doorbreken zo de grenzen van de ruimte en vermenigvuldigen zichzelf in een oneindige afstand. De schitterende en rijpe kleuren verlichten de gelaatstrekken en benadrukken de betekenis van het innerlijke zijn, uitgedrukt op dit precieze moment. Haar eigentijdse benadering van het poseren, de dynamische compositie en kleur resulteren in moderne, trotse, levendige en unieke figuren.
Olga Gouskova werd in Moskou geboren, groeide op in Wit-Rusland. Volgde les aan het kunstlyceum en de kunstacademie in Minsk. Sedert 1996 woont ze in België en sinds 2002 in Brugge.
http://bubbleprojects.eu/?p=2409&lang=nl

Rienk van Houten
De Nederlandse schilder Rienk van Houten woont en werkt in Friesland en tekent al vanaf het moment dat hij een pen/potlood kon vasthouden. Vorm en kleur zijn de basis voor zijn definitieve kunstwerken. Daarbij zoekt Rienk naar het spanningsveld van bepaalde kleureffecten waardoor het werk aantrekkelijk blijft om naar te kijken. De abstracte vormen geven een dynamisch uitgangspunt, waardoor er een zekere ‘dwang’ is om het gehele kunstwerk te bekijken in plaats van een gedetailleerd stuk. Het surrealistische aspect creëert veel ruimte voor interpretatie waardoor de kunstenaar geen invloed heeft op de betekenis van het kunstwerk als het eenmaal op zijn plek hangt.
http://bubbleprojects.eu/?p=240

Ton Laeven
Het inpakken van het materiaal en het op zoek gaan naar “een model” is onderdeel van het ritueel dat hoort bij mijn aquarelleren. Het onderwerp moet mij boeien, deze band is de basis voor al datgene wat er komen gaat. Achteraf bezien ontstaan er zo reeksen van schilderijen rond dezelfde onderwerpen, het is geen doel. Vervolgens ga ik op zoek naar een standpunt en geef kaders aan waarbinnen ik mijn aandacht richt. Het is een vorm van kijken maar met een intensiviteit die volstrekt uniek is. Tot zover is er weinig verschil met een vakfotograaf.
Dan ga ik mijn fascinatie vormgeven in aquarelverf, een bijzonder medium dat zich zelden laat dwingen. De aquarelverf gaat deels haar eigen weg en soms weet ik niet wie van ons twee de leiding heeft. Een dans waarbij beurtelings het initiatief genomen wordt. En aan mij de opdracht om te bepalen wat ik behoud, wanneer  ik ingrijp om bij te sturen en welk moment ideaal is het penseel op te bergen.
http://bubbleprojects.eu/?p=2953&lang=nl

Locatie
Hilton Antwerpen hotel
Groenplaats 32
B-2000 Antwerpen
België

Bubble Projects
Deze bijzondere tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door Bubble Projects. Organisator van internationale tentoonstellingen waar hedendaagse kunst, kunstenaars en kopers op unieke wijze samenkomen.

Mocht u nog vragen hebben en benieuwd zijn naar onze diensten neem dan contact met ons op!
We zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: info@bubbleprojects.eu
Op onze website vind u het complete aanbod: www.bubbleprojects.eu

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Achtergrond informatie over de tentoonstelling en Bubble Projects is te verkrijgen via onze website www.bubbleprojects.eu
Mocht u meer vragen hebben kunt u contact met ons opnemen via email:
Ragna van Doorn
Marketing & Communicatie
ragna@bubbleprojects.eu