Abstracte geometrie en figuratie verenigd in Hilton Schiphol.

PERSBERICHT

7 november 2011, Utrecht

Abstracte geometrie en figuratie verenigd in Hilton Schiphol.
Bubble Projects presenteert Rob van Hemert en Kés, 6 nov. – 4 dec.

Hilton Schiphol staat in november in het teken van twee Nederlandse schilderstalenten, Rob van Hemert en Kés. De toegang is gratis en deze prachtige werken zijn ook nog eens te koop! Misschien bent u op doorreis of heeft u een afspraak op Schiphol, dit is een mooie kans om van de gelegenheid gebruik te maken een kijkje te nemen. Maar uiteraard is iedereen welkom!

Rob van Hemert
De Nederlandse kunstenaar Rob van Hemert (geb. 1949) is al vanaf zijn 14de actief met schilderen, destijds in de kelder van zijn ouderlijk huis. Dit was dé plek waar hij zich terug kon trekken uit een zeer complex gezin. Hij volgde opleidingen aan de Vrije Academie en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en vervolgens een studie Bouwkunde aan het Polytechnisch Instituut in Den Haag.

De ontwikkelingen en gebeurtenissen in zijn jeugd zijn herkenbaar in zijn hele oeuvre. Schilderde hij in het begin met grove streken, al gaandeweg, begon hij zich verwant te voelen aan de obsessieve ordening van Piet Mondriaan en Jan Schoonhoven. Dat gaf structuur aan zijn geest. Hoewel hij zich ook soms in het figuratieve vlak begeeft, realiseert hij zich dat figuren en gezichten herinneringen vastleggen die hem tot weemoed stemmen. In de abstracte geometrische vormen uit hij – in dezelfde zeggingskracht – zijn gedachten en belevingen.

Kés
Kés, pseudoniem voor Kees Aerts, is geboren in het Zuid Hollandse dorpje Haastrecht. Hij is actief sinds zijn vijftiende. Zijn vader, die zelf niet onverdienstelijk schilderde, was aanvankelijk zijn grote voorbeeld. Na zijn kunstopleidingen zoekt Kés langdurig naar de schilderkundige uiting, die het beste bij hem past. Hij oriënteert zich daarbij vooral op techniek en toepassing. Hier komt zeer divers werk uit voort. Hij ontkent de rechte lijn; zijn vormen zijn organisch.
Gedurende zijn kunstopleiding te Amersfoort ontwikkelt Kés aanvankelijk een voorliefde voor het surrealisme maar het proces van schilderen gaat hem echter al snel tegenstaan, hij kan er zijn energie niet in kwijt. Hij gaat uitvoerig onderzoek aan en door de jaren verandert zijn schilderstijl.
“Begin jaren ´70 stond figuratie centraal in mijn werk. In de jaren daarna is dit min of meer een ondergeschikte rol gaan spelen.”
Zijn opleiding te Utrecht biedt hem een bredere kijk op de benadering van zijn kunst. Hij gaat zijn werk in zogenaamde collecties onderbrengen. Die collecties staan voor een gelijkvormige aanpak en stijl van het daarin ondergebrachte werk. In 1984 trekt hij na lang aarzelen de stoute schoenen aan en presenteert hij in de toenmalige galerie De Muur te Amersfoort voor het eerst een serie kunstwerken. In de jaren die volgen houdt hij vele presentaties en exposities. Hij werkt nauw samen met het bedrijfsleven en hanteert daarvoor een zogenaamde Artlease constructie. Met name Ordina en Van den Assum en Van Delft bezitten heel wat van zijn kunst. Ook maakt hij kunstwerken in opdracht van gemeenten, zoals onder meer Tilburg en Utrecht, en voor relaties van bedrijven, zoals voor Connexxion, Trias en Utopics.

Bubble Projects
Deze bijzondere kunst ontmoeting wordt mogelijk gemaakt door Bubble Projects. Organisator van internationale tentoonstellingen waar hedendaagse kunst, kunstenaars en kopers op unieke wijze samenkomen.

Mocht u nog vragen hebben en benieuwd zijn naar onze diensten neem dan contact met ons op!
We zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: info@bubbleprojects.eu
Op onze website vind u het complete aanbod: http://www.bubbleprojects.eu/