Bubble Projects presenteert Peet Quintus en Elisabeth de Vries.

Bubble Projects presenteert Peet Quintus en Elisabeth de Vries.

Tot 10 maart 2012

Utrecht, 21 februari 2012 – Ook deze maand organiseert Bubble Projects weer een bijzondere expositie in Hilton Schiphol. Kunstenaars Peet Quintus en Elisabeth de Vries laten zich beiden inspireren door de Nederlandse cultuur. Dit leidt tot verrassende resultaten die zeker een bezoekje waard zijn!

 

Peet Quintus

Kunstenares Peet Quintus is zeer geïnspireerd door onze Nederlandse tradities en culturele symbolen. De molen speelt daarin natuurlijk een belangrijke rol. Peet heeft originelen molenzeilen gebruikt van diverse windmolens uit Nederland als basis voor haar nieuwste schilderijen. De molenzeilen zijn de meestal bruine zeilen die op de wieken vastgemaakt worden tijdens het malen om meer wind te vangen.

Peet heeft een procedure ontwikkeld om deze zeilen schoon te maken en zodanig te prepareren dat er met olieverf op geschilderd kan worden. Diverse stukken zeil zijn op frame gespannen, maar ook stukken verweerd zeil zijn bevestigd op schilderscanvas. Sommige werken bevatten zelfs nog het touw waarmee het zeil aan de wieken bevestigd wordt. De achterliggende gedachte van het gebruik van molenzeil als basis voor diverse formaten schilderijen is de Nederlandse waarden, normen en tradities te symboliseren. Elk molenzeilschilderij is voorzien van een uniek nummer dat gekoppeld is aan het monumentnummer van de molen in kwestie en eveneens voorzien van een echtheidscertificaat. http://bubbleprojects.eu/?p=3056

 

Elisabeth de Vries

Opgegroeid op het platteland van Nederland, werd Elisabeth de Vries geïnspireerd door de boeren die ondanks het harde werken tijd hadden voor sociale contacten en creativiteit. Ze voelde haar passie voor kunst groeien. Al op jonge leeftijd begon ze met tekenen en schilderen en bezocht ze veel musea. Dit alles heeft haar geholpen haar passie te realiseren, nu zit ze barstensvol creatieve ideeën. Die inspiratie vormt voor haar tegelijk een vulkaan van energie om de meest veelzijdige werken te maken. Vaak verhalend en zeer divers van thema, stijl en techniek en bijna altijd uitgewerkt met een uitgebreid kleurengamma waarvan je de warmte bijna kunt voelen!

De inspirators als Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vincent van Gogh, Giorgio Morandi en Kees van Dongen hebben haar gebracht waar ze nu staat. Spiritualiteit en ook de bijzondere wereld waarin we nu leven zijn ook een inspiratiebron voor haar schilderijen. Elisabeth exposeerde in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Denemarken en Italië. Onlangs werd ze geselecteerd voor de Biënnale van Florence. http://bubbleprojects.eu/?p=2360&lang=nl

 

adres:

Hilton Amsterdam Airport hotel

Schiphol Boulevard 701

1118 BN, Schiphol

 

Bubble Projects

Deze bijzondere kunst ontmoeting wordt mogelijk gemaakt door Bubble Projects. Organisator van internationale tentoonstellingen waar hedendaagse kunst, kunstenaars en kopers op unieke wijze samenkomen.

 

Mocht u nog vragen hebben en benieuwd zijn naar onze diensten neem dan contact met ons op!

We zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: info@bubbleprojects.eu

Op onze website vind u het complete aanbod: www.bubbleprojects.eu