Drie interpretaties van mens en lichaam in Hilton Antwerpen.

PERSBERICHT

Utrecht, 28 november 2011

Drie interpretaties van mens en lichaam in Hilton Antwerpen.
Bubble Projects presenteert Anne Maréchal, Sabine van Paemel en Dennis van den Bossche.
1 – 31 december 2011

De toegang is gratis en deze prachtige werken zijn ook nog eens te koop! Misschien brengt u een bezoek aan het prachtige Antwerpen of heeft u een zakelijke bespreking in een van de meeting zalen van dit elegante hotel, dit is een mooie kans om van de gelegenheid gebruik te maken een kijkje te nemen. Maar uiteraard is iedereen welkom!

Anne Maréchal
Voor kunstenares Anne Maréchal is schilderen een taal om zichzelf uit te drukken en noodzakelijk om haar persoonlijkheid te uiten in een gevarieerde manier van werken. Ze zoekt in haar werk niet naar een filosofie of intellectuele gedachte maar naar een spel van vormen, kleuren, lijnen, een spiegelbeeld van haar dagelijks leven, haar relaties met mensen en haar gevoelens. Anne’s inspiratiebron is de vrouwelijke figuur vanwege de mooie, flexibele lijnen van het lichaam.
Door middel van aquarelleren kan zij haar perfectionisme en mathematische instelling uitdrukken. Hiermee creëert zij niet alleen een spel van kleuren, ruimte, diepte en kracht maar geeft zij ook een andere dimensie aan waterverf dat toch transparantie behoudt. Het is een moeilijke techniek die een zekere, beheerste hand vergt. Daarom schildert zij daarnaast met Acrylverf, het geef haar de vrijheid om uit te barsten! Anne’s schilderijen worden gekenmerkt door een lang proces van figuratief naar abstract waarbij figuratie met name in haar acryl werken terugkomt en abstractie de boventoon voert in haar aquarellen. Haar schilderijen blijven iedere geval een zoektocht naar een persoonlijke bevrijding. Anne Maréchal woont en werkt in Utrecht.

Sabine van Paemel
Belgisch kunstenares Sabine van Paemel begon al met tekenen en schilderen op zeer jonge leeftijd, het zit in haar lijf. Maar nadat ze de kunstacademie had afgerond verdween het naar de achtergrond. Op haar veertigste pakte zij het weer op en sinds 2003 schildert zij iedere dag. Als peuter was Sabine al gefascineerd door gezichten, ze hebben een ongelooflijke aantrekkingskracht op haar. Ze zitten in haar onderbewustzijn en vloeien met enkele simpele lijnen snel op het doek. Hoe minder ze erover nadenkt, hoe beter het gaat. Ze is zelf telkens weer benieuwd hoe het nieuwe ‘Mensje’ eruit zal zien. Tijdens het schilderen worden ze meer en meer mens. Ieder portret heeft een typische gelaatsuitdrukking, is feestelijk getooid of straalt gewoonweg alle eenvoud uit. Zo geeft Sabine ze allemaal hun eigen karakter. Door de grote variatie in haar werk, vindt iedere liefhebber zijn gading.

Dennis van den Bossche
In zijn recente doeken levert Dennis Van den Bossche het bewijs van zijn perfecte beheersing van de glacétechniek. Als grondlaag werkt hij meestal met groene aarde en schetst de tekening van het gegeven. Zo weet hij thematisch het geheel in beeld te brengen met verschillende verflagen. Met een filosofische beeldspraak geeft hij duiding aan zijn innerlijke bewogenheid. Maskers en Afrikaanse kleuren zijn hem niet vreemd. Van den Bossche’s werk is onverbrekelijk verbonden met de mens. De symboliek van het «ei», als het ontstaan van het leven, wordt compositorisch geometrisch uitgewerkt. Het geheel krijgt een sublieme uitstraling dank zij de verbondenheid met de cosmos en zijn picturaal geëigend kleurgebruik. Men zou het oeuvre van Dennis Van den Bossche kunnen onderbrengen bij het magisch-realisme. Van den Bossche heeft iets mee te delen, weet dit artistiek technisch op een hoog staand niveau te realiseren en laat ons mee genieten van zijn ludieke getuigenissen. (F. De B. – 1999)

Bubble Projects
Deze bijzondere tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door Bubble Projects. Organisator van internationale tentoonstellingen waar hedendaagse kunst, kunstenaars en kopers op unieke wijze samenkomen.

Mocht u nog vragen hebben en benieuwd zijn naar onze diensten neem dan contact met ons op!
We zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: info@bubbleprojects.eu
Op onze website vind u het complete aanbod: www.bubbleprojects.eu
———————————————————————————————————————–
Achtergrond informatie over de tentoonstelling en Bubble Projects is te verkrijgen via onze website www.bubbleprojects.eu
Mocht u meer vragen hebben kunt u contact met ons opnemen via email:
Ragna van Doorn
Marketing & Communicatie
ragna@bubbleprojects.eu