Maud Quaedvlieg in Hilton Rotterdam.

PERSBERICHT

17 november 2011, Utrecht

Maud Quaedvlieg in Hilton Rotterdam.
Bubble Projects presenteert Maud Quaedvlieg, 24 november – 31 december 2011

Van 24 november tot 31 december zal in Hilton Rotterdam een inspirerende expositie te bewonderen zijn van Maud Quaedvlieg. Deze wordt op feestelijke wijze geopend door Wethouder drs. A.J.M. Laan (Kunst & Cultuur)!

Maud Quaedvlieg

De Nederlandse Maud Quaedvlieg,(maart 1961) studeerde aan de academie St. Joost te Breda en de WBK Vrije Academie in Den Haag. Vanaf 1990 werkt ze als zelfstandig kunstenaar en exposeert ze regelmatig. Daarbij heeft zij ook nog eens haar eigen kunstuitleen, geeft zij al ruim 25 jaar teken- en schilderlessen en organiseert zij schilderweken in Frankrijk.
In de ontwikkeling van Maud’s schilderkunst zijn verschuivingen van abstract naar figuratief en andersom te ontdekken. Het is voor haar steeds een uitdaging de spanning te voelen tussen chaos en orde en deze weer te geven. De ervaringen met deze polariteiten, het gevoel van overgave aan chaos, inspireert haar en resulteert in het creëren van de uiteindelijke vorm: werken waarin lichamelijke vormen associaties oproepen met landschappelijke elementen.
Van 2002 t/m 2009 heeft Maud intensief gereisd door verschillende werelddelen, onder andere Oezbekistan, Rusland, Polen, Baltische Staten, Armenië, Syrië, Zuid en Noord India. In het werk wat daaruit voortvloeit verwerkt zij haar gevoelens en herinneringen. Al put zij veel inspiratie uit haar reizen, de landen zijn echter niet herkenbaar qua plaats en tijd. Het is een verslag van haar ervaringen in hoofdstukken geschilderd waar soms ook humor en zelfspot in verweven is. Uiteindelijk wordt het dan toch een realiteit voor de beschouwer, als deze de kunstwerken zelf ook kan ervaren als een persoonlijk avontuur.


Maud Quadvlieg, De Uitvluchten, 2009.

Bubble Projects
Deze expositie wordt mogelijk gemaakt door Bubble Projects. Sinds 2009 organisator van internationale tentoonstellingen en projecten waar hedendaagse kunst, kunstenaars en kopers op unieke wijze samenkomen.

Mocht u nog vragen hebben en benieuwd zijn naar onze diensten neem dan contact met ons op!
We zijn te bereiken via het volgende emailadres: info@bubbleprojects.eu
Op onze website vind u het complete aanbod: www.bubbleprojects.eu

———————————————————————————————————————-

Achtergrond informatie over de tentoonstelling en Bubble Projects is te verkrijgen via de website www.bubbleprojects.eu
Mocht u meer vragen hebben kunt u contact met ons opnemen via email of telefoon:

Anne de Vries
Art Director
06-26246665
info@bubbleprojects.eu