Onthulling derde ronde van Kunst op Windmolens in Franeker

Persuitnodiging

Onthulling derde ronde van Kunst op Windmolens in Franeker

Op dinsdag 10 juli 2012 onthult energiebedrijf Nuon en Bubble Projects kunstwerken op windmolens bij Oosterbierum, ten noorden van Franeker. Met de expositie geeft windpark De Bjirmen een extra bijzondere invulling aan het landschap. Kunstwerken van de kunstenaars Annemiek de Nijs, Mascha Haring en Ckwadraat zijn zichtbaar op een windturbine. Speciaal voor de zomervakantie hebben de basisschoolkinderen uit de omgeving van Franeker een vierde kunstwerk gemaakt dat op deze dag ook onthuld zal worden.

Onder leiding van politicus en voormalig veilingmeester Alexander Pechtold heeft een jury een selectie van 24 talentvolle kunstenaars gemaakt. Dit uit meer dan zestig ingezonden concepten. De uitgekozen werken zijn van maart tot en met oktober 2012 te zien in beide windparken. Elke twee maanden krijgen daar drie windmolens een nieuw kunstwerk. Zo maken de windturbines onderdeel uit van een tentoonstelling die bereikbaar is voor het publiek.

De kunstwerken zijn vanaf dinsdag 3 juli tot dinsdag 4 september te zien zijn op een windmolen in de Bjirmen. De kunstenaars zijn aanwezig bij de onthulling.

Informatie onthulling
Datum dinsdag 10 juli 2012
Locatie Windmolenpark De Bjirmen
Slachte 8 B
8854 XM Oosterbierum
Tijdstip Start onthulling 14:00 uur
Met o.a. toelichting op de werken van de kunstenaars.
inclusief fotomoment en interviewmogelijkheid

 

Over Bubble Projects

Bubble Projects is een internationaal kunstplatform dat exposities en uitdagende projecten organiseert op bijzondere plekken. Sinds 2009 zijn meer dan 140 kunstenaars succesvol vertegenwoordigd op verschillende locaties in Europa. Door middel van een toegewijde en professionele aanpak geeft Bubble Projects kunstenaars een carrière boost en koppelt hen aan een internationaal kunstnetwerk en afzetmarkt. www.bubbleprojects.eu

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met zesduizend medewerkers ruim 2,3 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland en België. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van de Vattenfall Group.

Meer informatie, niet voor publicatie

Meer informatie over het project en de deelnemende kunstenaars is te vinden op internet: www.kunstopwindmolen.nl

Bubble Projects, director, Anne de Vries
tel 06 26 24 66 65 email: info@bubbleprojects.eu
Nuon Mediarelaties, Ariane Volz / Ton Boon
tel 088 098 88 88 email: mediarelaties@nuon.com