Hedendaagse kunst in hartje Antwerpen.

PERSBERICHT

Hedendaagse kunst in hartje Antwerpen.
Bubble Projects presenteert Hans Janszen, Mette Siedentopf en Jos Kuiper.

27  februari – 23 maart 2012

Utrecht, 27 februari 2012 – Tot 23 maart is in het centrum van Antwerpen een expositie te bewonderen van de drie zeer talentvolle kunstenaars: Hans Janszen, Mette Siedentopf en Jos Kuiper. Bubble Projects is trots het werk van deze kunstenaars te mogen tentoonstellen. Hun kleurrijke werk en verschillende stijlen vullen elkaar op een bijzondere manier aan. Breng een (gratis) bezoek en laat u verrassen!

Hans Janszen

Kunstenaars Hans Janszen erft het tekentalent van zijn vader. Hij krijgt op zijn 12e verjaardag een veldezel en schilderskist en leert kleuren mengen van zijn achterbuurman, de Voorburgse schilder Mijndert Marijs. De eerste schilderijen zijn kopieën van wat er thuis aan de muur hangt. Door een stimulerend thuisfront en de strakke hand van tekenleraar Strauss ontwikkelt zijn talent zich. Op de Willem de Kooning Academie leert Jan Jongert hem vooral opnieuw kijken, volgt hij vormgeving bij Wladimir Flem en typografie bij Ben Aalbers. Ook leert Hans etsen in een gezamenlijk atelier in Leiden en gaat hij vrij tekenen en schilderen op de Haagse Vrije Academie. Daarnaast ontdekt hij dat naast vrije kunst ook toegepaste kunst zijn passie heeft. Nadat Hans is afgestudeerd gaat hij aan de slag als Art Director bij reclamebureau Prad, daarna heeft hij zo’n 15 jaar freelance en vervolgens als Creative Director bij diverse reclamebureaus gewerkt. Hij werd bekroond met vele nationale en internationale prijzen in o.a. Cannes, New York, ADCN. In 2009 zegt hij het reclamevak vaarwel en start  hij zijn carrière als kunstschilder.

Vrije vertaling in een concept vanuit subjectieve visuele waarneming is bijna altijd het vertrekpunt voor de vormgeving van het beeldontwerp. De diepere lading van het concept gaat schuil achter ongecompliceerde beeldtaal. Sterk terugkerend element zijn vaak de dominante contourlijnen en kadervormen. Zo blijft vormgeving een rol spelen in zijn werk als vrij kunstenaar.

http://bubbleprojects.eu/?p=613&lang=nl

Mette Siedentopf

Deens kunstenares Mette Siedentopf werd in 2008 benoemd tot Kunstenaar van het jaar; Denemarken 2008. Het is duidelijk aan haar werk te zien dat zij haar hele leven wijdt aan kunst. Ze heeft zich al vroeg ontwikkeld tot een buitengewoon kunstenares en heeft de laatste jaren regelmatig geëxposeerd en een trouwe klantenkring opgebouwd.

De manier waarop Mette zichzelf uit in haar werk is over de laatste jaren drastisch veranderd. Van delicate aquarel studies tot abstracte landschappen en portretten. Haar doel is het verspreiden van geluk en plezier met haar schilderijen. Het zijn verhalen uit het dagelijks leven met gekke, grappige en lelijke figuren als hoofdpersonen. Ze voelt zich geïnspireerd door de manier waarop kinderen het menselijk lichaam afbeelden. Kleur speelt daarnaast ook een belangrijke rol in haar werk. Ze onderzoekt de wereld van kleur en jaagt op de perfecte kleurschakeringen. Maar humor kan gezien worden als een van de belangrijkste elementen van haar werk. Zoals Mette zelf zegt: “Ik voel me opgelucht wanneer iemand hoor lacht om herkenbare situaties in mijn schilderijen”.

http://bubbleprojects.eu/?p=1908

 Jos Kuiper

De nieuwe carrière van Kuiper start met een geheel nieuwe stijl, zonder zijn verleden te verloochenen. Grote doeken, extra veel verf en nieuwe kleuren tekenen zijn nieuwe werk. Kuiper is geboren in 1956 en vanaf 1979 als kunstenaar actief. Naast zijn beeldende werk is Kuiper Hogeschool docent en supervisor en schrijft hij studieboeken voor het hoger onderwijs.

Kuiper staat bekend om zijn vlotte, overtuigende stijl van werken. Vooral in acryl en gemengde technieken. Zoekend naar juiste patronen, en kleurencombinaties verwondert zijn werk steeds weer. De invloed van de oude Vlamingen is nog ten dele zichtbaar in zijn huidige werk. En met de Couleur Flamand gaat Kuiper origineel om. Elk schilderij is een intuïtief moment, en dat verklaart dat zijn kopers zich in zijn werk herkennen. Kuiper is nog weinig naar buiten getreden, toch heeft hij een landelijke schare verzamelaars van zijn werk. Hij wil dan ook als voorvechter van L’Art d’Origine zijn werk aan een wat groter publiek tonen.

Zijn werk voedt vooral de verbeelding, is vaker een impressie dan een weergave. Zijn kleurgebruik is altijd fascinerend en soms overweldigend .

 

Locatie
Hilton Antwerpen hotel
Groenplaats 32
B-2000 Antwerpen
België

Bubble Projects

Deze bijzondere tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door Bubble Projects. Organisator van internationale tentoonstellingen waar hedendaagse kunst, kunstenaars en kopers op unieke wijze samenkomen.

Mocht u nog vragen hebben en benieuwd zijn naar onze diensten neem dan contact met ons op!
We zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: info@bubbleprojects.eu
Op onze website vind u het complete aanbod: www.bubbleprojects.eu

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Achtergrond informatie over de tentoonstelling en Bubble Projects is te verkrijgen via onze website www.bubbleprojects.eu
Mocht u meer vragen hebben kunt u contact met ons opnemen via email:

Anne de Vries
Director Bubble Projects
info@bubbleprojects.eu