Ineke Duyndam

Ineke Duyndam is een duidelijke autodidact. Na het volgen van haar eerste tekenlessen voelde zij dat er voor haar meer mogelijkheden waren in het schilderen. Zij heeft dan ook diverse lessen gevolgd in evenzoveel verschillende disciplines. Was zij in het begin nog actief in figuratief werk, ging Ineke gaande weg haar op zoek naar een eigen stijl. Haar passie voor kleding maken van allerlei stoffen, haar opleiding op de mavo met o.a. de vakken kunstgeschiedenis en textiele werkvormen, als ook haar werk als modeadviseuse, hielpen haar daarbij.                                                          Na het volgen van een cursus “schilderen met emotie” kwam alles samen.

Op haar schilderijen plakt Ineke diverse natuurlijke materialen tot een compositie. Vervolgens kiest zij de kleuren, zet spirituele muziek op (hard) en gaat los.
Steeds weer verrassend is dat water en wolken vaak te vinden zijn in haar werken. Eigenlijk ook weer niet vreemd als je weet dat zij geboren en getogen is vlak aan zee en haar sterrenbeeld Vis is.

Of het nu op doek is of op steigerhout, de uitkomst van haar innerlijke explosie is steeds verrassend. Elke lichtinval, elk deel van de dag, geeft nieuwe dimensie en kleur aan haar werken.

Ineke’s abstracte vormgeving en kleurgebruik is uniek te noemen. Liefhebbers en kijkers zien hun eigen beelden en gevoelens in de schilderkunstwerken.

Haar werken hangen inmiddels bij liefhebbers in meerdere Europese landen en zelfs in New York (USA).