Jacqueline van Roosmalen

Ik ben Jacqueline van Roosmalen. Ik woon in Pijnacker met man en drie kinderen. De oudste van 22 jaar woont in Rotterdam.

Ik heb jaren les gegeven in het vak Nederlands als tweede taal in verschillende plaatsen in Nederland en in Jakarta, Indonesië. Op een gegeven moment besloot ik iets totaal anders te gaan doen. Ik heb me altijd voor kunst geïnteresseerd en twee jaar geleden heb ik de Vrije Academie voor Beeldhouwkunst te Driebergen afgerond. In het laatste jaar ben ik me gaan richten op schilderen en heb als land-art opdracht zeven paar doeken geschilderd van vier bij drie meter.

De manier van werken is erg belangrijk voor mij. Voordat ik met schilderen begin, ga ik eerst rustig zitten, maak me helemaal leeg en ga dan aan de slag. Ik probeer innerlijk zo stil mogelijk te worden zodat er zo min mogelijk “ruis” is tussen mij en het doek. Door op deze manier te werken komt dat wat ontstaat op het doek vanuit mezelf. Ik denk er niet bij na. Als ik niet verder kan, stop ik en zoek de rust weer op door in mezelf te keren. Dit probeer ik door te voeren in alles wat ik doe. Als spiritueel werker wil ik andere mensen hierin begeleiden in de vorm van meditaties en healing.

De natuur speelt een grote rol in het vinden van de stilte in mezelf.  Sinds een paar jaar heb ik een moestuin waarin ik mijn eigen biologisch dynamische groenten teel. Heerlijk om in stilte te werken zowel in aarde als met verf.

Klik hier voor Jacqueline’s concept voor Kunst op Windmolens. (pdf met concept opent in nieuw venster)