Lancering Nuon kunstroute!

PERSBERICHT

Lancering Nuon kunstroute!
Bubble Projects presenteert ’s werelds eerste kunstroute op windmolens, maart – september 2012

Eén van de krachtigste symbolen in het Nederlandse landschap is de windmolen. Windmolens zijn overal in Nederland te vinden en voorzien vele duizenden huishoudens van energie. Maar deze immense objecten zijn ook zeer geschikt voor andere interessante doeleinden….

Bubble Projects vindt dat kunst overal hoort te zijn en beschouwt heel Europa als geschikte expositieruimte. Zowel in gebouwen als in de buitenlucht, bijvoorbeeld op windmolens!
Samen met energiebedrijf Nuon presenteert Bubble Projects de eerste kunstcollectie op
windmolens in de wereld. Als eerste energieleverancier ter wereld stelt Nuon windmolens ter beschikking voor een kunstroute. Een uniek project!

Waar?
Op twee locaties, bij windpark De Bjirmen in Oosterbierum in Friesland en windpark Jaap Rodenburg bij Almere worden vanaf maart 2012 iedere twee maanden drie windmolens voorzien van een nieuw kunstwerk. Zo maken de windturbines onderdeel uit van een kunstroute die bereikbaar is voor het publiek.
Op de windmolen wordt een 2 meter hoog canvas doek gespannen waarop de kunstenaar zijn of haar kunstwerk kan presenteren. Deze doeken worden door Bubble Projects beschikbaar gesteld en kunnen geheel naar eigen wijze gebruikt worden.

Aanmelding
Kunstenaars kunnen zich voor dit unieke project van Nuon en Bubble Projects aanmelden door een email te sturen naar: info@bubbleprojects.eu
Een drielelige jury selecteert voor 31 december de kunstenaars die hun werk gaan presenteren op de windmolens.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bubble Projects. Wij zijn te bereiken via telefoon en email:
Tel: 0031-626246665
email: info@bubbleprojects.eu
www.kunstopwindmolen.nl