Liesbeth Nieuwenhuijse

Wie is Liesbeth Nieuwenhuijse?

In 1988 begon ik met lessen in modeltekenen en vrij schilderen bij diverse kunstenaars. Meestal gebruik ik olieverf in mijn werk, maar vaak ook acryl en soms pastel.

Hoe kom ik tot mijn onderwerp?

Meestal word ik plotseling getroffen door iets wat ik waarneem. Het kan een foto zijn uit een krant, of iets wat zich afspeelt op straat. Ik word dan zo geraakt door wat ik zie dat ik het meteen moet gaan schilderen en het schilderij als het ware in een soort roes ontstaat. Wat het onderwerp is doet er niet toe. Ook zelf verzonnen situaties spelen een rol in mijn werk. Het gaat om de interactie tussen het onderwerp en mijzelf. Er schiet als het ware een vonk over. Ik probeer dan datgene wat mij getroffen heeft over te brengen op de toeschouwer. Kleur en sfeer zijn voor mij heel belangrijk. Het schilderij moet een “verhaal” vertellen.

Mijn doel is bereikt wanneer de toeschouwer iets kan waarnemen en beleven van datgene wat ik ervaarde toen ik aan het schilderij begon.

Liesbeth Nieuwenhuijse (1937) woont en werkt in Amsterdam.

Ik ben geïnteresseerd in de werken van deze kunstenaar