Marleen Vermeulen

Het vind het fantastisch om eens op een doek van meer dan 20 m2 te werken en mijn werk te exposeren op zo’n bijzondere locatie als een windmolenpark. Op een abstracte kleurrijke en dynamische manier wordt de energie hier door mij weergegeven. Het thema van de expositie; coöperatie, zal in dit te exposeren werk ook goed naar voren komen doordat te zien is dat de energie uit alle richtingen verzameld wordt en vervolgens weer gedistribueerd. De economische macht van een coöperatie en de schaalvoordelen worden zo goed verbeeld in dit gelaagde werk.
Ik ben geboren in 1965 in Harderwijk en was als kind altijd al aan het tekenen en aan het fotograferen. Later is dat schilderen geworden en het digitaal bewerken van eigen foto’s en schilderijen. De beide disciplines vullen elkaar erg goed aan en gaan vaak zelfs samen in 1 werkstuk.
De ruwe beelden ontstaan in eerste instantie eigenlijk altijd intuïtief. De hand, gestuurd door het onbewuste, weet vaak meer dan het hoofd. Naarmate ik duidelijker ga zien wat het voor mij betekent, krijg ik ook meer de behoefte om dit te delen en wordt het werk ook minder abstract, maar blijft er altijd voldoende ruimte voor een eigen interpretatie bij de kijker.
Naast energie en spiegeling zijn de volgende thema’s ook vaak terug te vinden in mijn kunst; het spanningsveld tussen symmetrie en asymmetrie, (vaak in een soort Escheriaanse perspectieven) en het contrast tussen verbinding en verwijdering of associatie en dissociatie.
Meer van mijn kunst en toekomstige exposities zijn te vinden op mijn website; marleenvermeulen.exto.nl

Klik hier voor Marleen’s concept voor Kunst op Windmolens. (pdf met concept opent in nieuw venster)