Mary Atkins

Ik ben Mary Atkins

Pas op 55-jarige leeftijd begon ik met schilderen. Na 4 jaar cursussen gevolgd te hebben , wilde ik technieken leren. En de kunstacademie is de plek om dat te leren.
Ik werd aangenomen op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in DenHaag. Ik verhuisde naar Friesland en werd ook aangenomen op de Minerva Academie te Groningen. In 2006 ben ik daar afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar.
Tijdens mijn studie ontstond mijn fascinatie voor kleuren. De wisselwerking tussen kleuren en  de wederzijdse effecten op elkaar. Nieuwe kleuren laten ontstaan. Deze interactie van lijnen, vormen en kleuren manifesteert zich in mijn schilderijen.
Ik ben van schotse afkomst ( MacMillan clan). In de schilderijen van de MacMillan tartans kon ik deze interactie toepassen , ondanks de beperkingen van vaste kleuren en patronen.

Mijn werk kenmerkt zich door een diversiteit aan onderwerpen en technieken . Ik wil namelijk  ook onderwerpen schilderen die mensen de ogen openen aan het denken zetten. Eigen ervaringen  (Jappenkampen ), wantoestanden in de wereld.

Bezoek mijn website : www.maryatkins.nl  en oordeel zelf.

 

Ik ben geïnteresseerd in de werken van deze kunstenaar