Nelie Meininger

Nelie Meininger

Nelie Meininger maakt realistische fresco´s en schilderijen in olieverf en acrylverf. Zij studeerde aan de Ontario College of Arts in Toronto (Canada) in de periode 1966-1971. Daarnaast kreeg zij les van de Canadese kunstenaars Tom Hodgins, Walter Ruston en Jerry Santbergen.

In Nederland liep zij in de periode 1972-1974 mee aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten om zich verder in haar vak te bekwamen.

Sinds die tijd werkt en exposeert zij beurtelings in Nederland en Canada. Haar exposities hebben altijd een thema. Zo werkte zij in het recente verleden aan de series ‘Trompe l’ oeil’, ‘Fresco´s’, ‘Toscaanse landschappen’ en ‘Power Ladies’.

Een trompe l’oeil is een zó bedrieglijk natuurgetrouw geschilderde afbeelding, dat ze echt lijkt.

Fresco´s zijn schilderingen, gemaakt in natte kalk. Het betreft hier een oude Grieks-Italiaanse schildertechniek, die Nelie zich als een der weinigen eigen heeft gemaakt. De fresco´s worden door haar zowel op panelen geschilderd als ook direct op muren en plafonds. Een aantal restaurants, particuliere huizen en Franse kastelen zijn voorzien van haar schilderingen.

Naast haar schilderwerk doceert Nelie Meininger ook diverse schildertechnieken.