Pim Stallmann

Ik ben geboren in Amsterdam in 1947. In Amsterdam ook studeerde ik geneeskunde en daarna de specialisatie tot KNO-arts aan Universiteit van Amsterdam. Ik schilder (met tussenpozen) sinds 1970. Toen volgde ik ook een cursus in etsen bij Maarten Krabbé. In die periode zijn er exposities in AMC, in het Centraal Laboratorium Bloedtransfusiedienst en in de Havixhorst in de Wijk.

In 1980 volgt verhuizing naar Meppel, daar volg ik schildercursus gegeven door Roelie Kleine. Vanaf 2001 worden mijn schilderijen beheerst door een nieuw thema, mijn vrouw Nineke en ik raken in de ban van de Argentijnse Tango.
Na tangolessen in De Wijk, Assen en Groningen, dansen wij tijdens vakanties in België, Frankrijk, Italië, China, Turkije, Rusland en natuurlijk Buenos Aires.
Sinds 2005 ben ik voltijds werkzaam als beeldend kunstenaar. De schilderijen worden de laatste tijd kleurrijker en meer gestileerd. Daaruit ontstaat de serie “Tango aan zee”.
Ik volg dan enkele jaren cursussen in Deventer bij Atelier Droom en Daad voor het leren maken van marmerimitaties en bij Studio Anna Arcese in Leiden voor kennis van grisailles. In de nieuwste schilderijen worden deze marmerimitatie- en grisaille technieken gebruikt, met de tangodansers op de voorgrond.
Mijn tangoschilderijen werden o.a. tentoongesteld in Amsterdam, Groningen, Zwolle, Hattem, Dronten, Antwerpen, Oostende, Parijs, Nagasaki en Toscane.

Ik ben geïnteresseerd in de werken van deze kunstenaar