Riny Adams

Wat zien we om ons heen; welke vormen en kleuren vinden we terug in de natuur, op straat? Deze vragen houden kunstenares Riny Adams bezig en dit heeft zijn uitwerking in haar kleurige abstracte schilderijen.
Waar de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie is voor velen, is dit voor Riny Adams zelfs van levensbelang. Niet alleen voor haar werk, maar ook voor haar innerlijke belevingswereld. Hetgeen niet los van elkaar te zien is voor een kunstenaar. De geschilderde kleuren op het doek weerspiegelen haar gevoel die gevoed wordt door alles wat om haar haar te vinden is.
Dit kan zijn een muur vol graffiti, bomen in het bos of langs de kant van de weg. Grote of juist kleine speciale vormen die je aandacht trekken onderweg, ben ik nou de enige die dit ziet..? Dit resulteert zich in grote kleurige doeken, waar ze sterk haar gevoel laat spreken. Vlakken worden afgewisseld met lijnen en overlapt met verpakkingsmaterialen die zorgen voor een speels effect. Adams woont en werkt in Maastricht en heeft exposities op haar naam staan in o.a. Florence en Venetië.

Ik ben geïnteresseerd in de werken van deze kunstenaar