Wereldprimeur: kunst op windmolens


Persbericht

Wereldprimeur: kunst op windmolens

Windmolens van Nuon gaan een uniek kunstje vertonen

Amsterdam, 6 december 2011 – Vanaf het voorjaar van 2012 laten de Nuon windmolens in Oosterbierum en Almere een bijzondere blik zien in het landschap. Nuon start dan samen met Bubble Projects (een Nederlands initiatief dat internationale exposities en uitdagende kunstprojecten organiseert) een kunstproject. Kunstenaars krijgen de gelegenheid om hun werken te presenteren op de windmolens. Daarmee zijn ze de eerste kunstenaars op de wereld die hun kunstcollectie op windmolens tentoonstellen.

Nuon stelt in twee  windparken drie  windmolens beschikbaar voor het exposeren van de kunstwerken en Bubble Projects werft de kunstenaars. Met dit project bieden Nuon en Bubble Projects letterlijk en figuurlijk ruimte aan kunst in het buitengebied.  De werken komen gedurende een periode van acht maanden van maart 2012 tot en met oktober 2012 te hangen op de turbines van de Nuon windparken De Bjirmen (bij Franeker in Friesland) en Jaap Rodenburg (bij Almere in Flevoland).  In deze periode worden elke twee maanden nieuwe kunstwerken opgehangen. Het gaat om totaal 24 kunstwerken.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor 8 januari via de website www.kunstopwindmolen.nl

Een nog samen te stellen jury zal uit alle inzendingen een selectie maken. Kunstenaars dienen een visueel concept in plus een toelichting erbij van 100 woorden. Deze zal aan de jury worden voorgelegd. Uit alle inzendingen wordt een selectie maken van maximaal 24 kunstenaars die de kans krijgen hun werk op een echte windmolen te exposeren! Het thema voor deze bijzondere expositie is: Co-operations. De geslecteerde kunstenaars  zullen bekend gemaakt worden begin januari 2012.  In maart  zullen de eerste kunstwerken onthuld worden.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met zesduizend medewerkers ruim 2,3 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland en België. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van de Vattenfall Group.

Over Bubble Projects

Bubble Projects is een internationaal kunstplatform dat exposities en uitdagende projecten organiseert op bijzondere plekken. Sinds 2009 zijn meer dan 80 kunstenaars succesvol vertegenwoordigd op verschillende locaties in Europa. Door middel van een toegewijde en professionele aanpak geeft Bubble Projects kunstenaars een carrière boost en koppelt hen aan een internationaal kunstnetwerk en afzetmarkt. www.bubbleprojects.eu

Noot voor de redactie. Niet voor publicatie.
Meer informatie

Nuon Mediarelaties, Ariane Volz
Tel.: 088 098 88 88,
E-mail: mediarelaties@nuon.com,
www.nuon.com/nl/pers/
http://nieuws.nuon.nl/

 

Bubble Projects, art director, Anne de Vries
tel 06 26 24 66 65,
email: info@bubbleprojects.eu,
www.bubbleprojects.eu